Zand en vuil op de vloer werken als schuurpapier. Gebruik daarom een zachte bezem; stofwisser of een stofzuiger om het zand en vuil van de vloer te houden. Zorg bij de inloop van buiten voor een goede mat en voorzie schuivend meubilair van speciale viltdoppen om beschadigingen te voorkomen. Een parket- of laminaatvloer is afgestemd op een gemiddelde temperatuur van 20° Celcius. En een relatieve luchtvochtigheid van 60-70 %. Daar waar C.V. leidingen in de ondervloer liggen, adviseren wij de C.V. watertemparatuur niet hoger in te stellen dan 70º Celcius. Bij extreme afwijkingen van deze omstandigheden kan de vloer gebreken gaan vertonen. Een hygrometer en een luchtbevochtiger om e.e.a. in stand te houden kunnen wij u ook leveren.

Laminaatvloer :

Reinig deze vloer met een goed uitgewrongen dweil (gebruik geen mop). Gebruik niet te veel en niet te koud water (warm water geeft minder kans op strepen). Voeg op elke tien liter water een dopje laminaatcleaner toe. De vloer nadweilen met schoon water zonder schoonmaakmiddelen.

Parketvloer :

Een parketvloer vraagt doorgaans maar weinig onderhoud. Dat weinige onderhoud is echter wel afhankelijk van de soort parketvloer die u bezit. Een parketvloer die met vloerlak is bewerkt, vraagt een andere behandeling dan een geïmpregneerde vloer.

Onderhoud van een gelakte vloer :

Het onderhoud van een gelakte vloer is zeer beperkt. Stofvrij maken en af en toe afnemen met een goed uitgewrongen doek is al voldoende. Gemorste vloeistoffen , kleverige stoffen e.d. geven geen vlekken en kunnen makkelijk met een vochtige doek verwijderd worden. Afhankelijk van gebruik zal de slijtlaag van tijd tot tijd moeten worden opgefrist. U kunt dit doen met een polish, ongeveer 1 X per 2 a 3 maanden bij normaal gebruik. Tevens 1X per 6 maanden ontvetten met een parketcleaner en dan weer polish aanbrengen als de vloer droog is. Gebruik altijd hetzelfde merk en type onderhoudsproduct. Een goed onderhoud is het behoud van uw vloer op de langere termijn.

Onderhoud van een geïmpregneerde vloer (was,olie) :

Bij een geïmpregneerde vloer zijn de houtporiën min of meer afgesloten, waardoor het hout nauwelijks ontvankelijk is voor vloeistoffen. Gemorste vloeistoffen kunt u met een vochtige doek afnemen. Om te voorkomen dat de slijtlaag te snel verslijt, kunt u de vloer af en toe met een beetje was/olie behandelen. Eerst de vloer stofvrij maken, eventueel met een uitgewrongen dweil afnemen en dan een dunne laag aanbrengen. Na droging uitwrijven. Niet eerder nieuwe was aanbrengen dan nadat opwrijven van de oude waslaag, de glans niet meer terug komt. Voordat u een nieuwe waslaag aanbrengt, eerst de oude waslaag verwijderen met een wascleaner. Als de slijtlaag op veel belopen plaatsen op den duur toch afslijt, moeten deze plaatsen wasvrij gemaakt worden (b.v. met een verdunningsmiddel) en vervolgens licht met staalwol geschuurd. Hierna kunt u een nieuwe laag zgn. Sealer (impregneermiddel) aanbrengen. N.b. Lees voor het gebruik zorgvuldig de gebruiksaanwijzing op de verpakking en controleer of de houdbaarheidsdatum niet overstreken is.